Kolači, Foto: Vladislav Nosick / Alamy / Alamy / Profimedia
poslastica
Čokoladna poslastica koja će se svima svideti: Topi se u ustima, a priprema je veoma jednostavna
Uživaćete u dobrim zalogajima ovog zanimljivog deserta.
Objavljeno: 04.04.2025. 19:09h
Bojana Savić
U ove loptice staje pravo čoko-carstvo.
Priprema čokoladnih tartufa je veoma jednostavna, što ovaj recept i pokazuje. Uživaćete u dobrim zalogajima ovog zanimljivog deserta.
Sastojci za čokoladne tartufe:
- 200g tamne čokolade, sitno iseckane
- 120ml slatke pavlake
- 30g putera
- 1 kašičica ekstrata od vanile
- kakao u prahu, za valjanje
Priprema čokoladnih tartufa:
- Stavite slatku pavlaku i puter u malu šerpu i zagrejte na srednjoj vatri dok ne proključa. Pazite da ne stoji previše dok ključa.
- Sklonite šerpu sa vatre i dodajte iseckanu tamnu čokoladu u vrelu pavlaku i puter. Ostavite da stoji do dva minuta, zatim mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi i smesa postane glatka.
- Dodajte ekstrakt vanile u smesu i dobro promešajte.
- Prekrijte posudu providnom folijom i stavite je u frižider na najmanje sat vremena ili dok smesa ne postane dovoljno čvrsta da se oblikuju kuglice.
- Nakon što je smesa stegnuta, uzimajte male količine i oblikujte ih u kuglice.
- Valjajte svaku kuglicu u kakao prah i ređajte na pleh.
- Čokoladne tartufe stavite u frižider da se dodatno stegnu pre serviranja.
- Ovaj recept je dovoljan za oko 20-25 tartufa, zavisno od veličine koje izaberete pri oblikovanju.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Ona/prenosi:B.S.)