Kolači, Foto: Vladislav Nosick / Alamy / Alamy / Profimedia

poslastica

Čokoladna poslastica koja će se svima svideti: Topi se u ustima, a priprema je veoma jednostavna

Uživaćete u dobrim zalogajima ovog zanimljivog deserta.

Objavljeno: 04.04.2025. 19:09h

U ove loptice staje pravo čoko-carstvo.

Priprema čokoladnih tartufa je veoma jednostavna, što ovaj recept i pokazuje. Uživaćete u dobrim zalogajima ovog zanimljivog deserta.

Sastojci za čokoladne tartufe:

  • 200g tamne čokolade, sitno iseckane
  • 120ml slatke pavlake
  • 30g putera
  • 1 kašičica ekstrata od vanile
  • kakao u prahu, za valjanje

Priprema čokoladnih tartufa:

  • Stavite slatku pavlaku i puter u malu šerpu i zagrejte na srednjoj vatri dok ne proključa. Pazite da ne stoji previše dok ključa.
  • Sklonite šerpu sa vatre i dodajte iseckanu tamnu čokoladu u vrelu pavlaku i puter. Ostavite da stoji do dva minuta, zatim mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi i smesa postane glatka.
  • Dodajte ekstrakt vanile u smesu i dobro promešajte.
  • Prekrijte posudu providnom folijom i stavite je u frižider na najmanje sat vremena ili dok smesa ne postane dovoljno čvrsta da se oblikuju kuglice.
  • Nakon što je smesa stegnuta, uzimajte male količine i oblikujte ih u kuglice.
  • Valjajte svaku kuglicu u kakao prah i ređajte na pleh.
  • Čokoladne tartufe stavite u frižider da se dodatno stegnu pre serviranja.
  • Ovaj recept je dovoljan za oko 20-25 tartufa, zavisno od veličine koje izaberete pri oblikovanju.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Ona/prenosi:B.S.)