Aromatični pasulj, Foto: Bakina kuhinja

savršenstvo

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija

Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Objavljeno: 01.04.2025. 08:27h

Ovo jelo je savršeno za sve koji vole ukusnu i zdravu hranu

Kombinacija pasulja, krompira, tikvica i aromatičnih začina stvara neodoljiv obrok koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Potrebni sastojci:

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

400 gr pasulja

1 glavica crnog luka

1 zelena papričica ljuta ili suva

lovorov list

1 veći krompir na kockice

1 tikvica na kockice

1 veća šargarepa na krugove

nekoliko zrna bibera

ulje

1 kašika griza

1 kašičica slatke ml paprike

1 kašika suvog začina

ml biber

1 glavičica belog luka

Priprema aromatičnog pasulja:

Pasulj oprati u nekoliko voda jednu provreti i ponovo proprati.

Naliti vodu ubaciti seckan lukpapriku, lovorov list.krompir i tikvicu.

Dodati šargarepubiber u zrnu i ulja kao da zapržavamo. Kuvati pasulj da se skuva.

Odliti vode malo u činiju, dodati griz ml papriku ml biber i još malo ulja i izdrobljen beli luk. Sve izmešati i sipati u pasulj Ostaviti da vri par minuta pa dodati seckan peršunov list.

Prijatno!

(Espreso)