Foto: Printscreen/youtube/Reci Peci

ukusno do bola

Bez šećera i brašna, samo sve pomešate i pečete: Evo kako da napravite kolač sa jabukama bolje od majke

Ovaj jednostavan recept ne zahteva mnogo vremena ni truda, a rezultati su izuzetno ukusni.

Objavljeno: 27.03.2025. 20:03h

Posni kolač sa jabukama je odličan izbor za sve koji žele da uživaju u slatkim zalogajima, a pritom vode računa o svom zdravlju i ishrani.

Sastojci

  • 3 velike jabuke
  • Sok od pola limuna
  • 100 ml vode
  • 80 g suvog gvožđa
  • 80 g seckanih oraha
  • Prstohvat soli
  • 3 jajeta
  • 100 ml biljnog ulja
  • 220 g ovsenih pahuljica
  • 1 kesica praška za pecivo
foto: Jelajelena Petrovic

Jabuke sitno iseckajte, a potom prelijte sokom od limuna i promešajte. Dodajte suvo grožđe i prelijte sa vodom.

Orahe iseckajte, a potom pomešajte u smesu zajedno sa umućenim jajima. Dodajte ulje i prstohvat soli, a potom sve sjedinite.

U blender odajte pahuljice i izmiksajte, a potom dodajte u smesu zajedno sa praškom za pecivo i promešajte.

Pleh premažite margarinom,a potom nalijte smesu i utapkajte.

Pecite 45 minuta na 180 C.

Pospite preko šećer u prahu i spremno je za posluženje.

Bonus video:

(Espreso / Srbija danas/ Prenela:M.S.)