recept je tu
U Jugoslaviji su je zvali "hrana za sirotinju": Probajte ovaj narodni doručak, ali i dezert od samo 11 dinara
Danas je to sasvim zaboravljen slatkiš.
Svi oni koji su odrastali osamdesetih godina prošlog veka sećaju se sreće i zadovoljstva nakon što bi, iz celodnevne igre napolju, došli kući na večeru i pojeli krišku hleba namazanom masti i posutom crvenom začinskom paprikom.
On koji bi hteli da se zaslade, jeli bi krišku masti sa šećerom.
Sastojci: parče hleba, svinjska mast, mlevena crvena paprika, so.
Priprema:
Iseći hleb na parčad, može se koristiti i prženi topli hleb.
Namazati svako parče mašću, posoliti i posuti crvenu, melvenu, slatku papariku. Prijatno!
Ako je dete htelo da jede nešto slatko, majka je uzimala žumance i šećer i mutila smesu dok ne bi "pobledela od muke", a onda je to dete jelo u slast.
Da li možete da zamislite sada da detetu date sveže jaje sa šećerom? Danas je to sasvim zaboravljen slatkiš.
Bonus video:
(Espreso / M.S.)