Prebranac, Foto: Bakina kuhinja
prijatno
Prebranac kakav do sada niste probali: Majstorski recept sa kojim nema promašaja, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept svideće se mnogim domaćicama.
Objavljeno: 18.03.2025. 09:51h
Bojana Savić
Potrebno je:
- 500 gr krupnog pasulja
- 3 glavice crnog luka
- 1 glavica belog luka
- list lorbera
- ml crene paprike
- suvi začin
- ml biber
- ulje
- Priprema:
Pasulj oprati u nekoliko voda, pa jednu i provreti pa isprati. Naliti da se kuva. Dodati nekoliko lista lorbera i malo ulja.
Skuvan pasulj skinuti sa vatre. Na ulju propržiti crni luk seckan na rezance. Dodati suvi začin da pre omekne.
Ubaciti na kraju ml papriju biber.
Na dno tepsije staviti trećinu pasilja pa pola przenog luka, odozgo pasulj pa luk i pasulj pritisnuiti kašikom svuda.
Odozgo dodati još malo paprike ml i ulja i malo pečnosti što smo ocedili iz pasulja. Peći na 220 stepeni 30 minuta.
Bonus video:
(Espreso)