Zebra kolač, Foto: Printscreen YouTube/Radine Poslastice

recept

Sprema se baš lako, ukusan je, i uopšte nije skup! Zebra kolač će biti i omiljena poslastica dece zbog izgleda!

Sladak, pun kakaa, a izgled mu je bomba!

Objavljeno: 14.03.2025. 11:20h

Potrebno je:

5 jaja

240 g šećera

200 g otopljenog maslaca

200 ml slatke pavlake

1/2 kašičice sode bikarbone

270 g brašna

2 kašike kakao praha

foto: Privatna arhiva

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Onda dodajte prosejano brašno, sodu bikarbonu, otopljeni ohlađen puter i slatku pavlaku. Umutite sve pa podelite testo na dva jednaka dela. Jednom delu dodajte dve kašike brašna, a drugom dve kašike kakao praha i mešajte. U pleh obložen pek papirom sipajte po malo od obe smese, kašiku po kašiku, u centar pleha, ali nemojte da mešate. Pecite kolač pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Bon appetit!

Bonus video:

(Espreso)