Ukusno
Najbolji recept za Minestrone supu: Idealna za ručak, nutricionista Tatjana otkrila sastojke koji čine čuda
U pitanju je bistra supa
Minestrone supa od povrća je italijansko jelo, koje je veoma popularno i kod nas.
U pitanju je bistra supa, napravljena od raznog povrća, a može da bude poslužena uz dodatak paste ili pirinča.
- Kombinacija belog i crnog luka, šargarepe, celera i paradajza odlična je za jačanje imuniteta i borbu sa virusima i bakterijama, koji u ovo doba godine vrebaju sa svih strana - kaže Tatjana Popović, healthcoach i nutricionista.
* 2 kašike maslinovog ulja * 1 crni ili crveni luk, sitno seckan * 2 velike šargarepe, sitno seckane * 1 štap celera, sitno seckanog * 1 lovorov list * 3 čena belog luka, izgnječena * 2 kašičice mešavine sušenog bilja * 3 šolje paradajz soka * 8 šolja vode * 1 kašika jabukovog sirćeta * 1⁄2 šolje nekuvanih rezanaca za supu * 2 šolje kelja, seckanog na sitno * 1 kašičica himalajske soli * sveže mleveni crni biber
Priprema
U velikoj posudi za supu zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni i beli luk, šargarepu, celer, prstohvat himalajske soli i prstohvat crnog bibera, pa dinstajte 5-6 minuta, dok povrće ne omekša. Smanjite temperaturu, dodajte lovorov list i sušeno bilje, te nastavite da dinstate još 2-3 minuta. Smanjite temperaturu dok ne dodate tečnost kako beli lukne bi zagoreo.
Dodajte sok od paradajza i kuvajte još minut, a potom i 8 šolja vode.
Nakon toga, dodajte kašičicu himalajske soli i mleveni crni biber. Pojačajte temperaturu i ostavite da sve zajedno proključa. Dodajte 1⁄2 šolje nekuvanih rezanca i kuvajte na tihoj vatri, obično oko 8 minuta. Isključite ringlu, umešajte 1 kašičicu jabukovog sirćeta i dodajte kelj.
Izvadite lovorov list, probajte i ukoliko je potrebno dodajte još soli ili bibera.
Bonus video:
(Espreso/Kurir/Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




