Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

recept do bola

Idealna za doručak, ali i večeru: Ko posti nema potrebe da brine, carska pita će ga oduvati ukusom u sekundi

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta

Objavljeno: 03.03.2025. 09:23h

Sastojci za posnu carsku pitu:

2 šolje kukuruznog brašna,

2 šolje vode,

1 šolja spanaća,

1/2 šolje crnog luka,

1/2 šolje crvene paprike,

1/2 šolje kukuruza (opciono),

1 kašičica praška za pecivo,

so po ukusu.

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Posna carska pita se priprema na sledeći način:

U posudi pomešajte kukuruzno brašno, vodu, iseckani spanać, crni luk, crvenu papriku, kukuruz, prašak za pecivo i so. Dobro izmešajte smesu da postane glatka.

Prelijte smesu u podmazan pleh za pečenje.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta, ili dok pita ne postane zlatno smeđa i hrskava.

Bonus video:

(Espreso / Posnajela/Prenela:M.S.)