posno
Kako je moguće da je ovako ukusno? Posna dinstana boranija i paradajz - idealno za ljude koji vole jaču hranu
Nema ništa lepše
Sastojci za posnu dinstanu boraniju i paradajz:
2 šolje seckane boranije,
2 šolje iseckanog paradajza (svežeg ili konzerviranog),
1 šolja seckanog crnog luka,
2 čena belog luka,
2 šolje vode,
so i biber, suvi začini po ukusu,
sveži peršun ili korijander za posipanje (opciono).
Posna dinstana boranija i paradajz se priprema na sledeći način:
U šerpi zagrejte vodu.
Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte ih dok ne postanu mekani.
Dodajte iseckanu boraniju i nastavite dinstanje još nekoliko minuta.
Zatim dodajte iseckani paradajz i promešajte.
Začinite po ukusu solju, biberom i suvim začinima.
Poklopite šerpu i kuvajte na srednje jakoj vatri oko 15-20 minuta ili dok boranija ne postane mekana.
Po potrebi dodajte još malo vode tokom kuvanja ako je potrebno.
Kada je boranija skuvana, poslužite je toplo, posipanu svežim peršunom ili korijanderom po želji.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela/Prenela:M.S.)