Krompir, Foto: Printscreen Youtube

tako je lako

Evo kako da vam se kromir nikad ne raspadne prilikom kuvanja! Trik je samo u jednoj jedinoj stvari

Kako bi se izbegle ovakve situacije, tu je vrlo jednostavan kulinarski trik

Objavljeno: 18.02.2025. 13:41h

Krompir je sastavni deo mnogih jela i u Srbiji volimo da ga jedemo na sve načine. Međutim, nekada mu treba više vremena da se skuva, pa neretko ostane tvrd ili još gore, prekuvamo ga i počne da se raspada. Kako bi se izbegle ovakve situacije, tu je vrlo jednostavan kulinarski trik.

Kada ga isprobate, napravite mediteransku krompir salatu, uživaćete u ukusu.

Trik je u sirćetu! To je sastojak koji treba da koristite da biste imali savršeno skuvan krompir. Slobodno koristite jabukovo, vinsko i ili alkoholno sirće, nećete pogrešiti. Možete da ga koristite i da uklonite neprijatne mirise od kuvanja.

Kada pripremite krompir za kuvanje u šerpi sa vodom, nakon 15 minuta kuvanja sipajte malo sirćeta u vodu i nastavite da kuvate još petnaestak minuta, dok krompir ne bude savršeno kuvan.

Bonus video:

(Espreso/J.R)