Torta, ilustracija, Foto: Prinstcreen/Youtube/ Isabel Vermal

probajte

Najjednostavnija torta sa filom od slatke pavlake! Jeftini sastojci, krem na sve strane, odmah gotova

Lagana, kremasta torta pravi se za manje od sat vremena.

Objavljeno: 18.02.2025. 13:01h

Lagana kremasta torta ima vrlo uobičajene sastojke, brzo se priprema i idealna je kao poslastica za sve prilike. Evo i kako da napravite laganu kremastu tortu:

Sastojci:

2 velika jajeta

100 g šećera

1 vanilin šećer

200 g višenamenskog brašna

2 kašičice praška za pecivo

1 kašičica soli

250 ml slatke pavlake

Recept:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalup za torte uljem ili stavite papir za pečenje. U posudi umutite jaja dok ne postanu veoma gusta. Umešajte šećer i vanilin šećer dok se dobro ne sjedine.

Slasna čoko-torta iz tiganja: Sprema se brzo i lako, a ko je jednom proba poželeće ponovo, svaki zalogaj se topi

Prosejte brašno, prašak za pecivo i so u posebnu posudu. U mešavinu jaja dodajte mešavinu brašna iz 3 puta, naizmenično sa slatkompavlakom, mešajući dok se ne sjedine. Sipajte testo u pripremljeni kalup.

Pecite u zagrejanoj rerni dok čačkalica ne izađe čista, 30 do 40 minuta. Presecite patišpanj na dva dela dok se ne ohladi pa umutite šlag od slatke pavlake i premažite patišpanje, pa ih spojite. Uživajte!

Bonus video:

(Espreso/J.R)