Foto: Tim Hill / Alamy / Profimedia
poslastica
Slasna čoko-torta iz tiganja: Sprema se brzo i lako, a ko je jednom proba poželeće ponovo, svaki zalogaj se topi
Priprema je toliko laka da će vam odmah postati omiljeni dezert!
Objavljeno: 12.02.2025. 16:06h
Bojana Savić
Ako mislite da za savršeno kremastu i preukusnu tortu morate da uključite rernu, prevarili ste se!
Ova fantastična poslastica sprema se brzo i jednostavno, a sve što vam je potrebno jeste – tiganj.
Slojevita, nežna i bogata ukusom, idealna je za trenutke kada želite da impresionirate goste ili da se zasladite bez mnogo truda.
SASTOJCI
- 400 ml mleka
- 30 grama putera
- 2 kašike kakao praha
- 50 grama šećera
- 80 grama brašna
- 2 jaja
- 2 kašičice instant kafe
- 600 ml slatke pavlake
- 70 grama šećera
- Prstohvat vanile
- 250 grama krem sira
- Kakao za ukrašavanje
PRIPREMA
- Mleko, puter, kakao i šećer dobro promešajte u lončetu, pa mešajte na tihoj vatri sve dok se šećer i puter potpuno ne rastope i sjedine sa ostatkom. Prespite u staklenu činiju i dodajte brašno, dobro promešajte. Jaja dobro umutite u posebnoj posudi, pa dodajte u prvu smesu, dobro izmešajte, prekrijte odozgo providnom folijom i stavite u frižider.
- Kada se dobro ohladi izvvucite iz frižidera i dodajte 2 kašičice kafe i umešajte. Potom zagrejte ulje na tiganju i sipajte kutlaču smese te prepecite kao palačinku. Pecite "palačinke" sve dok ne potrošite smesu.
- U jednoj posudi pomešajte slatku pavlaku, šećer i vanilu i izmiksujte mikserom. Potom dodajte krem sir i miksujte sve dok ne dobijete snežnu teksturu kreme.
- Pripremite prvu palačinku, premežite je kremom, potom poklopite drugom palačinkom, pa ponovo premažite kremom, te nastavite da pravite "kulu" od palačinki i krema. Potom premažite i ivice kremom tako da izgleda kao prava torta.
- Stavite u frižider da se stisne, preko dekorišite kakaom i možete poslužiti. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)