Foto: Tamara Martinková / Ifood SM / Profimedia

probajte

Da li ste nekada probali? Turska pileća čorba idealna za hladne zimske dane, a glavni trik je u ovoj stvari

Isprobajte i recept za pileću čorbu kakvu Turci prave

Objavljeno: 11.02.2025. 09:02h

Turska pileća čorba je prepuna raznovrskog povrća, belog mesa, rezanaca i odlična je ako želite da ojačate organizam.

Ako želite da ojačate imunitet u sezoni virusa i gripa, najbolje je da jedete pileću supu. Pored nje postoje i čorbe i potaži koji su takođe puni vitamina i minerala i koji će ojačati vaš organizam.

Isprobajte i recept za pileću čorbu kakvu Turci prave, koja je puna raznovrsnog povrća, zdravog belog mesa, ali i rezanaca. Ako želite umesto kupovnih možete da koristite i domaće rezance. Lako i brzo se sprema, a može da se jede i kao obrok.

foto: Vlastislav Macháček / Ifood SM / Profimedia

Sastojci:

1 pileći file

sušeni ruzmarin

3 kašike brašna

1 crni luk

maslinovo ulje

30 g putera

1 štap celera

1 šargarepa

1 paprika

1 ljuta paprika

2 čena belog luka

1.7 l pilećeg bujona

100 g rezanaca

sušeni i svež peršun

lovorov list

foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Priprema:

Belo meso isecite na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite sušenim ruzmarinom i brašnom (1 kašika). Dobro promešajte i ostavite 20 minuta. Crni luk sitno iseckajte, pa propržite na ulju i puteru. Zatim dodajte sitno seckani celer i rendanu šargarepu. Kada povrće malo omekša dodajte sitno seckanu ljutu i običnu papriku, kao i beli luk. Ostavite da se krčka na laganoj vatri nekih 10 minuta.

Dodajte brašno (2 kašike) i dobro promešajte, pa sipajte pileći bujon (200 ml) i dobro promešajte da nema grudvica. Dodajte preostali bujon i kuvajte 10 minuta, poklopljeno. Za to vreme propržite meso, pa ga dodajte u supu, kao i rezanca. Stavite lovorov list i suvi peršun, promešajte i kuvajte poklopljeno još 15 minuta. U gotovu supu dodajte seckani svež peršun.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenela:M.S.)