Kiselo mleko, Foto: Printscreen/Youtube/KuhinjaValentinaMaskovic

odlična

Za ovu stvar kažu da je prirodan probiotik! Posle jedne šolje bićete kao novi, odmah deluje

Toliko je kremasto da ćete olizati svu šolju.

Objavljeno: 06.02.2025. 10:55h

Za domaće kiselo mleko kažu da je prirodni probiotik.

Toliko je kremasto da ćete olizati svu šolju.

U nastavku pročitajte postupak pripreme.

Sastojci

1 l punomasnog mleka

1 čaša kiselog mleka

po potrebi voda za nalivanje kiselog mleka

Priprema

Mleko staviti na laganu vatru da se umlači, prstom proveriti da li je toplo. U vanglu sipati kiselo mleko, dodati malo toplog mleka i promešati, pa dodati u toplo mleko i promešati. Staviti čaše u dublju tepsiju, sipati kiselo mleko u čase. Oko kiselog mleka sipati toplu vodu. Kiselo mleko staviti u toplu rernu preko noći da se stegne. Ujutru je gotovo za degustaciju.

(Espreso/trpeza.alo/prenela PV)