Kiselo mleko, Foto: Printscreen/Youtube/KuhinjaValentinaMaskovic
odlična
Za ovu stvar kažu da je prirodan probiotik! Posle jedne šolje bićete kao novi, odmah deluje
Toliko je kremasto da ćete olizati svu šolju.
Objavljeno: 06.02.2025. 10:55h
Vanja Pejić
Za domaće kiselo mleko kažu da je prirodni probiotik.
Toliko je kremasto da ćete olizati svu šolju.
U nastavku pročitajte postupak pripreme.
Sastojci
1 l punomasnog mleka
1 čaša kiselog mleka
po potrebi voda za nalivanje kiselog mleka
Priprema
Mleko staviti na laganu vatru da se umlači, prstom proveriti da li je toplo. U vanglu sipati kiselo mleko, dodati malo toplog mleka i promešati, pa dodati u toplo mleko i promešati. Staviti čaše u dublju tepsiju, sipati kiselo mleko u čase. Oko kiselog mleka sipati toplu vodu. Kiselo mleko staviti u toplu rernu preko noći da se stegne. Ujutru je gotovo za degustaciju.
(Espreso/trpeza.alo/prenela PV)