recept
Topla, ukusna i dobra za stomak: Krem čorba od pečene bundeve je idealna za hladne dane, recept je baš lak
Mešavinu suvih začina dodajte po ukusu.
Jedan od najukusnijih recepata je upravo krem čorba od bundeve.
Evo kako se pravi ovo ukusno i zdravo jelo!
Sastojci
Potrebno je:
300 g pečene bundeve ili muskatne tikve
1 lovorov list
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 l vode ili bujona
50 g pirinča
po ukusu soli
po ukusu mlevenog crnog bibera
malo mešavine suvih začina
100 ml ulja
Na ulju propržite seckani crni luk, pred kraj dodajte i sitno seckani beli luk. Umešajte pečenu bundevu ili muskatne tikvu. Nalijte vodu ili bujon, promešajte, soli i bibera dodajte po ukusu. Ubacite list lovora i pirinač. Kuvajte dok pirinač ne omekša. Kada je pirinač skuvan izvadite lovorov list i izblendajte. Mešavinu suvih začina dodajte po ukusu. Vratite na šporet da se još malo krčka. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso / Recepti / Prenela:M.S.)