Foto: Printscreen/youtube/ let's go vegan

recept

Topla, ukusna i dobra za stomak: Krem čorba od pečene bundeve je idealna za hladne dane, recept je baš lak

Mešavinu suvih začina dodajte po ukusu.

Objavljeno: 03.02.2025. 20:02h

Jedan od najukusnijih recepata je upravo krem čorba od bundeve.

Evo kako se pravi ovo ukusno i zdravo jelo!

Sastojci

Potrebno je:

300 g pečene bundeve ili muskatne tikve

1 lovorov list

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 l vode ili bujona

50 g pirinča

po ukusu soli

po ukusu mlevenog crnog bibera

malo mešavine suvih začina

100 ml ulja

foto: Printscreen/youtube/ let's go vegan

Na ulju propržite seckani crni luk, pred kraj dodajte i sitno seckani beli luk. Umešajte pečenu bundevu ili muskatne tikvu. Nalijte vodu ili bujon, promešajte, soli i bibera dodajte po ukusu. Ubacite list lovora i pirinač. Kuvajte dok pirinač ne omekša. Kada je pirinač skuvan izvadite lovorov list i izblendajte. Mešavinu suvih začina dodajte po ukusu. Vratite na šporet da se još malo krčka. Prijatno!

Bonus video:

(Espreso / Recepti / Prenela:M.S.)