ukusno do bola
Da li ste neka probali paprikaš sa sojom? Isplivao ceo recept, kako su ovo uspeli da sakriju od nas?
Prilika da isprobate ukusno jelo koje će vas dobro zasititi.
Da li ste nekada probali paprikaš sa sojom?
Ovo je prilika da isprobate ukusno jelo koje će vas dobro zasititi.
Sastojci
Potrebno je:
oko 100 g komadića soje
4 do 5 krompira
1 veća šargarepa
1 glavica crnog luka
1 kašika brašna
1 kašićica mlevene crvene paprike
po ukusu so
po ukusu suvi začin
po ukusu biber
po ukusu peršun
Vodu zagrejati do ključanja pa preliti komadiće soje, dodati kašiku začina i ostaviti da odstoje sat vremena, a može i više. Zatim je dobro ocediti. Glavicu luka sitno iseckati, šargarepu izrendati ili naseckati po želji. Zagrejati ulje, dodati luk i šargarepu i distati dok luk ne dobije zlatno žutu boju. Krompir oljuštiti i iseći na kockice ili po želji. Kada je luk gotov dodati mlevenu crvenu papriku i kašiku brašna, pa promešati. Ubaciti ocedjene komadiće soje i krompir, te naliti vodu tek da prekrije sve i kuvati dok ne omekša krompir. Pred kraj kuvanja začiniti po ukusu, dodati sitno seckan persun. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso / Recepti / Prenela:M.DS.)