izuzetan
Kolač "crnac bez jaja" je nešto najbolje što ćete jesti! Sprema se izuzetno lako, a gotov je odmah, nema sudova!
Bez jaja, ali sa puno ukusa, sigurno će oduševiti vaše ukućane ili goste!
Iako naziv ovog kolača može delovati neobično, ne brinite – rezultat je izuzetno ukusan! Kolač "Crnac bez jaja" je jednostavan za pripremu, a zahvaljujući svom bogatom ukusu i sočnoj teksturi, savršen je za sve ljubitelje brze i ukusne poslastice.
Bez jaja, ali sa puno ukusa, sigurno će oduševiti vaše ukućane ili goste.
Sastojci:
250 g brašna
200 g šećera
1 pakovanje praška za pecivo (10 g)
50 g kakaa u prahu
1 kašičica vanilin šećera
100 ml ulja
250 ml vode (ili biljnog mleka za vegansku varijantu)
1 kašičica sirćeta
Prstohvat soli
100 g seckanih oraha (po želji)
Priprema:
Podmažite tepsiju sa malo ulja i pospite je brašnom ili obložite papirom za pečenje.
U velikoj posudi pomešajte sve suve sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo, kakao, vanilu i so. Dobro ih izmešajte da se ravnomerno rasporede.
U drugoj posudi pomešajte vodu (ili biljno mleko), ulje i sirće. Dobro sjedinite.
Polako dodajte tečnu mešavinu u suve sastojke, mešajući sve vreme da se dobije glatka masa. Po želji možete dodati seckane orahe za dodatnu teksturu i ukus.
Prebacite smesu u pripremljenu tepsiju i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C (350°F) oko 30-40 minuta. Kolač je gotov kada čačkalica zabodena u sredinu izađe suva.
Ohladite kolač pre nego što ga isečete. Po želji, možete ga posuti šećerom u prahu ili preliti glazurom od čokolade.
Uživajte u jednostavnom, sočnom kolaču "Crnac bez jaja"!
Bonus video:
(Espreso/Ona.rs/J.R)