jagnjetina, Foto: Printscreen/youtube/MirzaNikšić

recept

JAGNJETINA PRIPREMLJENA NA OVAJ NAČIN JE NAJSOČNIJA: Ukusnija i od one ispod sača, savršena za USKRŠNJI RUČAK

Recept za najbolju jagnjetinu iz rerne postaće vam jedna od omiljenih, čim ga budete probali

Objavljeno: 03.05.2024. 21:30h > 21:32h

Sledite ove korake i za Vaskrs ćete dobiti sočnu i meku jagnjetinu ispečenu u rerni. Vodite računa da se jagnjetina mora peći dugo i lagano.

Sastojci:

Kilogram i po jagnjetine

100 ml ulja

400 ml belog vina

500 ml vode

pola praziluka

3 srednje glavice crnog luka

foto: Prinstcreen/Youtube/Sašina Kuhinja

1 glavica belog luka

2 šargarepe

1,2 kilograma krompira

so

aleva paprika

ruzmarin

peršun

biber

Priprema:

Jagnjetinu prvo dobro usolite, a zatim je posložite u tepsiju. Potom dodajte iseckan krompir, praziluk, beli luk, šargarepu i luk. Nalijte sa vodom, uljem i vinom, dodajte začine, pa sve lepo izmešajte.

Pecite najmanje dva sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Prvih sat vremena tepsiju pokrijte sa folijom ili sve lepo složite u pekač, pa pecite.

Bonus video:

(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)