Recept za najbolje palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

recept

NAJBOLJI TRIK DA VAM PALAČINKE ISPADNU KAO PROFESIONALCU: Nema veze sa sastojcima, evo u čemu je stvar - prosto je

Palačinke su jedna od najpoznatijih poslastica uopšte. Imaju bogatu i dugu istoriju, no s godinama su postale najpoznatije one tanke i francuske koje se još zovu i crepes.

Objavljeno: 09.04.2024. 13:21h

Mogu se puniti raznim nadevima poput voća, orašastih plodova, sira i keksa i filovati džemovima, marmeladama i drugim slatkim namazima.

Iako većina ljudi o njima misli prvenstveno kao o desertu, mogu se filovatii i nekim slanim sastojcima poput šunke i sira, a zatim ispeći u rerni, piše Centar zdravlja.

Recept za najukusnije američke palačinke: Uspevaju i početnicima u kuhinji

Najbolji trik za pripremu smese za savršene palačinke je da je pripremite nekoliko sati pre pečenja, a idealno je da ostavite u frižideru preko noći. Ovo će razviti gluten, ključni protein za teksturu testa prisutan u pšeničnom brašnu. Takođe se preporučuje da smesa pre pečenja bude sobne temperature, a ne hladna. Probajte i uverite se sami.

Najbolji recept za palačinkefoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 200 g glatkog brašna
  • 250 ml mineralne vode
  • 200 ml mleka
  • 2 kašike ulja
  • aroma vanile, rum ili limunova kora po ukusu

Priprema:

Pomešajte sve sastojke u posudi. Ostavite smesu da odstoji preko noći u frižideru. Zagrejte smesu na sobnoj temperaturi pre pečenja palačinki.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

(Espreso / N1 / Prenela I.O.)