Posna musaka sa tikvicama i paradajzom, Foto: Printscreen/youtube/Marija Karma

ne zna se dal je lepši ukus ili miris

ULEPŠAJTE POSNE DANE UZ FENOMENALAN RECEPT ZA POSNU MUSAKU SA TIKVICAMA: Bogato jelo koje će zasititi celu porodicu

Obradujte ukućane izdašnim i jakim jelom za vreme posta

Objavljeno: 04.04.2024. 18:16h

Često je u danima posta naći ideju za dobar i izdašan ručak. Zato vam donosimo super recept za posnu musaku sa tikvicama koju ćete praviti i kada prođe post.

Sastojci za posnu musaku od tikvica sa paradajzom:

  • 3 srednje tikvice,
  • 2 paradajza,
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šolja pasiranog paradajza,
  • 1 kašičica origana,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 šolja kukuruza (svežeg ili iz konzerve),
  • 1 šolja narendanog posnog sira (opciono),
  • sveži peršun za posluživanje

Posna musaka od tikvica sa paradajzom se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj tavi ili tiganju zagrejte malo vode, pa dodajte iseckani crni luk i dinstajte dok ne postane staklast.
  2. Dodajte beli luk i dinstajte još minut-dva.
  3. Dodajte kolutove tikvica i dinstajte ih dok ne omekšaju.
  4. Dodajte iseckane paradajze, pasirani paradajz, origano, so i biber. Kuvajte još 5-7 minuta.
  5. Prebacite polovinu smese tikvica i paradajza u pleh za pečenje.
  6. Preko smese poređajte polovinu kukuruza, pa preostalu polovinu smese tikvica i paradajza, i na kraju ostatak kukuruza.
  7. Pospite narendanim posnim sirom preko musake (opciono).
  8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, dok sir ne postane zlatno smeđ.
  9. Poslužite posnu musaku od tikvica sa paradajzom i crnim lukom toplo, posuto svežim peršunom.

Bonus video:

(Espreso/posnajela/prenela T.M.)