Ukusan namaz od cvekle i susama, Foto: Printscreen/youtube/ Bonduelle Srbija

lagana za doručak ili večeru

NAJBRŽI RECEPT ZA POSNU PAŠTETU OD CVEKLE, SAVRŠEN NAMAZ ZA LAGAN OBROK: Zaljubićete se već posle prvog zalogaja

Brz i zdrav doručak

Objavljeno: 05.04.2024. 06:20h

Bilo da postite ili ne, ova preukusna pašteta bi trebalo da se nađe bar jednom na vašem meniju. Lagana je i zdrava, s toga je idealna za doručak ili večeru kao i brzu užinu. Recept je lak tako da ga i novajlije mogu brzo savladati.

Sastojci za posnu paštetu od cvekle i susama:

  • 2 veće cvekle,
  • 1 šolja susama,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • sok od pola limuna,
  • 2 čena belog luka,
  • so i biber po ukusu,
  • mlevena crvena paprika (opciono, za dekoraciju),
  • kriške hleba ili tostiran hleb za posluživanje.

Posna pašteta od cvekle i susama se priprema na sledeći način:

U blenderu ili procesoru za hranu, kombinujte kuvanu cveklu, susam, maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk, so i biber. Ako ne postite, obavezno napravite i prženice pa uživajte u ovom namazu sa njima!

Blendajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu paštetu.

Prebacite paštetu u posudu za posluživanje i ukrasite je mlevenom crvenom paprikom, ako želite.

Poslužite posnu paštetu od cvekle i susama na kriškama hleba ili tostiranom hlebu.

Bonus video:

(Espreso/posnajela/prenela T.M.)