Patišpanj, Foto: Printscreen/youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

recept

DA BI VAM PATIŠPANJ BIO MEKAN MORATE DA STAVITE TAČNU KOLIČINU SASTOJKA: Samo iskusni poslastičari znaju TAJNU

Uz ovaj recept napravićete savršen patišpanj koji će vam uspeti baš svaki put

Objavljeno: 30.03.2024. 13:49h > 13:51h

Patišpanj se najviše koristi kada se prave torte, ali koliko god delovalo da je jednostavan za pripremu, ipak nije tako. Bez obzira što se sastojci samo umute i ispeku, morate da znate kako da napravite dobar patišpanj. Nekim domaćica se desi da "padne", nekima izgori..., a mi vam sada donosimo najbolji recept za patišpanj koji uspeva svima.

Sastojci:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1 kesica praška za pecivo

foto: Printscreen Youtube

Recept za najbolji patišpanj:

Pripremite patišpanj

Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst šne. Kada umutite belanca u čvrst šne postepeno dodajte žumanca, pa nastavite da mutite. Zatim postepeno dodajte šećer i sjedinite mikserom. Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i lagano promešajte špatulom.

Pecite patišpanj

Sipajte smesu u tepsiju obloženu pek papirom, pa pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.

Proverite da li je spreman

Čačkalicom proverite da li je patišpanj spreman, a malo otvorite vrata od rerne i ostavite da se ohladi nekih 15 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)