recept
SVINJSKO MESO U SLATKO-KISELOM SOSU SPREMNO ZA MANJE OD POLA SATA: Odlična ideja za današnji ručak
Kada vam treba neki brzinski ručak, onda napravite svinjsko meso u slatko-kiselom sosu
Ideja za ručak nikad dosta, a zna se da Srbi ovaj obrok ne mogu da zamisle bez mesa. Naš predlog je da isprobate ovaj recept za sočno svinjsko meso koje se sprema u slatko-kiselom sosu.
Najbolje od svega je što je za ovako ukusan ručak potrebno samo pola sata. Svinjsko meso poslužite sa pečenim krompirom ili sezonskom salatom.
Sastojci:
600 g svinjskog karea
40 g putera
6 čenova belog luka
50 g meda
50 ml vode
2 kašike sirćeta
Recept za sočno svinjsko meso:
Pripremite meso
Meso istucite tučkom, pa začinite po želji. Začine dobro utrljajte u meso.
Ispržite meso
Ispržite svinjski kare na malo ulja, pa izvadite meso na ubrus da se ocedi od viška masnoće.
Napravite sos
U tiganju gde ste pržili meso istopite puter, pa dodajte mleveni beli luk. Posle minut dodajte med, vodu i sirće. Kada krene da vri, vratite meso i onda još kratko pecite.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!