Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

morate znati!

POSNE ČUPAVCE NIKO NE ODBIJA! Ovaj recept možete praviti tokom celog VASKRŠNJEG POSTA

Toliko su sočni i ukusni da nema ko vam neće tražiti recept

Objavljeno: 21.03.2024. 12:39h

Vreme je kada velika većina vernika posti, ali to ne znači da ne možete napraviti i sjajnu, posnu poslasticu. Na red su došli čupavci, koji će biti najtraženiji na vašoj posnoj trpezi.

Potrebno je:

  • – 2 čaše od 2 dl kisele vode
  • – 2 čaše od 2 dl brašna
  • – 150 g šećera
  • – 1 vanilin šećer
  • – 1 prašak za pecivo
  • – 1-2 kašike kakao praha
  • – 150 grama šećera
  • – 150 g vode
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite kiselu vodu, brašno šećer i vanilin šećer i prašak za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Pomešajte kakao prah, šećer i vodu da dobijete preliv. Secite na kocke pa valjajte u preliv. Na kraju, uvaljajte svaki kolač u kokos.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)