Baklava rolnica, Foto: Printscreen/youtube/Sherpica Recipes

mmm, savršen ukus

NAJSOČNIJE BAKLAVE U ROLNICI PO RECEPTU SA STAROG PAPIRA: Bogat fil koji baca u trans na prvi zalogaj - savršeno

Baklave su jedan od omiljenih kolača na Balkanu, a ove u rolnicama obavezno morate probati

Objavljeno: 19.03.2024. 19:00h

Nema bolje poslastice koja će nam zasladiti dan od nekog dobrog kolača iz turske kuhinje. Donosimo vam recept za sočne baklavice u rolnicama koje su ukusne kao i originalne turske baklave u kockama, samo što ćete ih lakše smazati ovako pripremljene u zalogja rolnice.

Sastojci

Za nadev:

200 g mlevenih oraha

200 g mlevene plazme

4 kašike pšeničnog griza

2 kašike šećera

100 ml ulje

1 šoljica limunovog soka (sveže ceđen limun)

Za premazivanje:

100 ml ulje

100 g President maslaca

Za sirup:

600 g šećera

700 ml voda

1 kesica vanilin šećera

par kolutova limuna

I još:

500 g tankih kora za baklavu

Priprema

Pripremiti sirup kako bi se dobro ohladio dok se baklava peče. U šerpu usuti šećer, dodati vodu, vanilin šećer, kolutove limuna i staviti na vatru. Kuvati 20 minuta te skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi. Za premazivanje: Sjediniti otopljen maslac i ulje.

foto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

U dublju posudu staviti mlevene orahe, mlevenu plazmu, griz, šećer, limunov sok, ulje i izmešati. Jednu koru premazati mešavinom maslaca i ulja, preklopiti drugom korom, pa i nju premazati mešavinom maslaca i ulja. Niz jedan kraj rasporediti nadev, urolati i poređati u uljem podmazan pleh. Postupak ponavljati dok se ne utroše svi sastojci. Iseći na rolnice željene dužine te premazati mešavinom maslaca i ulja.

foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

Peći u dobro zagrejanij rerni na 200 stepeni 25 minuta. Pečenu baklavu izvaditi iz rerne, preliti je ohlađenim sirupom i ostaviti da se dobro ohladi i da baklava lepo upije sirup te poslužiti.

foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

Po želji, pre posluživanja preliti otopljenom čokoladom.

Bonus video:

(Espreso/recepti.com/prenela T.M.)