Najsočniji svinjski vrat, Foto: Printscreen/youtube/Meat Recipes

uuh, kakav ukus!

STARE DOMAĆICE ZNAJU TAJNI SASTOJAK ZA NAJSOČNIJI SVINJSKI VRAT: Polizaćete tanjire i tražiti JOŠ - ukus izuva

Priprema nije teška, pa će uspeti i početinicima u kuhinji

Objavljeno: 08.03.2024. 20:16h

Svinjski vrat možete da spremate u rerni, da pržite u tiganju, ali možete i da kuvate u sosu od piva i crnog luka. Ovako pripremljen svinjski vrat je neverovatno mekan, pa možete da ga služite kao gulaš uz pire krompir, ali je i odlično rešenje da napunite lepinju.

Sastojci:

  • 1 kg svinjski vrat
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašika slatke paprike
  • 1 kašika timijana
  • 1 kašika majorana
  • 10 bobica kleke
  • 5-6 lovorovih listova
  • 4 čena belog luka
  • 3 crna luka
  • 1 kašika brašna
  • 250 ml piva
  • 1 kocka domaće čorbe od povrća
  • 100 ml vode
  • 1 konzerva seckanog pelata

Recept ide ovako:

Marinirajte i ispržite meso

Meso isecite na kocke, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom, timijanom, majoranom, dodajte bobice kleke i lovorovo lišće. Zatim dodajte mleveni beli luk i sve dobro sjedinite. Ispržite meso u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja.

Dodajte luk u tiganj

Izvadite meso iz tiganja, pa dodajte crni luk isečen na kolutove. Pržite dok ne omekša, a ako je potrebno sipajte još malo ulja. Promešajte, pa dodajte brašno i opet promešajte. Vratite meso i promešajte.

Sipajte pivo

U jelo sipajte pivo, vodu, dodajte kocku za supu, kao i pelat. Dobro promešajte, pa poklopite i kuvajte na laganoj vatri nekih sat vremena.

BONUS VIDEO

(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)