Makarone sa slaninom, piletinom i sirom, Foto: Printscreen/Youtube/ My Kitchen Tanja

kakav ručak

NAJKREMASTIJE JELO KOJE SE TOPI U USTIMA: Makarone sa slaninom, piletinom i sirom - recept od samo 20 minuta

Makarone sa slaninom, piletinom i sirom su najkremastije jelo koje se topi u ustima, a sprema se po receptu od samo dvadeset minuta

Objavljeno: 07.03.2024. 16:04h

Tokom radne nedelje žene nemaju puno vremena da provode u kuhinji, pa se uglavnom trude da svojoj porodici spreme najbrža, ali i najlepša jela kada se vrate sa posla.

Svi volimo jela na kašiku, a upravo je takva jedna turska čorba "trahana" koja prija organizmu jer je lagana, a i te kako ukusna.

Ako želite još nešto bolje, za vas su tu nakremastije makarone sa slaninom, piletinom i sirom.

Prosto će vam krenuti voda na usta kada pročitate kako se prave, a još ćete biti srećniji i zadovoljniji kada ih probate.

Seckanje slaninefoto: Printscreen/Youtube/ My Kitchen Tanja

Recept sa sa sastojcima:

1 kašika seckanog lista ruzmarina

12 kriški slanine

100 g gaude, narendane

300 g makarona

Makarone u tiganju sa slaninom i piletinomfoto: Printscreen/Youtube/ My Kitchen Tanja

1 kašika senfa

175 g ostataka pečene piletine, iseckanih ili pakovanja kuvanih pilećih grudi

125 g maskarponea

125 g sveže rendanog kačkavalja

325 ml mleka

Sir preko makarona sa piletinom i slaninomfoto: Printscreen/Youtube/ My Kitchen Tanja

Priprema:

Zagrejte rernu

Za makarone sa sirom, piletinom i hrskavom slaninom zagrejte rernu na 180°C. Stavite slaninu na pripremljen pleh. Pokrijte papirom za pečenje i na vrh stavite drugi pleh. Pecite 8-10 minuta dok ne postane hrskava, a zatim ostavite da se ohladi. U međuvremenu, kuvajte testeninu u loncu sa ključalom slanom vodom 6-8 minuta ili dok ne bude al dente. Ocedite i ostavite na stranu.

Pomešajte piletinu i sir

U prazan tiganj stavite piletinu, gaudu, mleko, kačkavalj, senf i malo soli i bibera pa na srednje jakoj vatri mešajte da se sir rastopi.

Makarone sa slaninom, piletinom i siromfoto: Printscreen/Youtube/ My Kitchen Tanja

Sklonite tiganj sa vatre, umešajte makarone u sos dok se ne sjedini, a zatim izmrvite pola pancete.

Pecite sve zajedno

Smesu prebacite u posudu za pečenje, pospite preko gaudu i ruzmarin, pa pecite 2-3 minuta dok ne porumeni. Izmrvite preostalu slaninu i po želji poslužiti sa zelenom salatom. Uživajte u makraonama sa sirom, piletinom i hrskavom slaninom!

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/L.S./Prenela: N.J)