Mađarski kolač "Agnesa", Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinjica M

nema kome se ne sviđa

NAJLEPŠA POSLASTICA KOJA SE PRAVI OD JEFTINIH SASTOJAKA: Mađarski kolač "Agnesa" - svako parče se topi u ustima

Mađarski kolač "Agnesa" je najlepša poslastica koja se pravi od jeftinih sastojaka, a svako parče se topi u ustima

Objavljeno: 06.03.2024. 09:40h > 09:45h

Da biste posle dobrog ručka bili srećni, poslastica uvek dobro dođe kao šlag na tortu.

Jednostavni kolači su uvek najlepši, jer sastojke već imate kod kuće, a budu gotovi očas posla.

Mnogi su oduševljeni turskim kolačem koji nosi naziv "šekarpare" sa kremastim filom od griza i orasa koji se topi pri svakom zalogaju.

Sada ćete se isto tako obradovati jednom mađarskom kolaču "Agnesa" koji ne da kida, nego nijedan drugi mu nije ravan.

Laka priprema, sočan, lagan...

Jednostavno najbolji izbor.

Šećer i jaja u činijifoto: Printscreen/Youtube/Kuhinjica M

Tu su sastojci sa receptom:

vanila

jaja - 5 komada

orasi - 250 g, mleveni

brašno - 250 gr

Smesa za mađarski kolač "Agnesa"foto: Printscreen/Youtube/Kuhinjica M

maslac - 100 g, mekani

šećer u prahu - 1/2 kg

Priprema:

Odvojiite belanca i žumanca.

Belanca umutite u sneg sa 5 kašika šećera u prahu.

Kora za mađarski kolač "Agnesa" u plehufoto: Printscreen/Youtube/Kuhinjica M

Meki maslac umutite sa šećerom u krem. Dodajte, kašiku po kašiku, tako što dodajte naizmenično orahe, brašno i umućena belanca.

Postrošite sve sastojke.

Pažljivo promešajte. Sipajte smesu u pleh premazan maslacem. Pecite u umereno zagrejanoj rerni na 160-170 stepeni oko 30 minuta.

Kora za mađarski kolač "Agnesa" u plehufoto: Printscreen/Youtube/Kuhinjica M

Preostala žumanca umutite sa 1 šoljicom šećera u prahu dok ne pobele.

Hladan kolač premažite glazurom od umućenih žumanaca.

Ostavite u frižider na 24 sata.

Mađarski kolač "Agnesa" u plehufoto: Printscreen/Youtube/Kuhinjica M

Kolač "Agnesa" se služi isečen na pravougaonе štanglice.

Ova poslastica Mađarica vas neće ostaviti ravnodušnim.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)