Recept za najbolju i najbržu riblju čorbu, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

ideja za trpezu

KRALJICA TRPEZE ZA USKRŠNJI POST - FEONOMENALNA RIBLJA ČORBA: Pravi se brzo i lako, nepravedno zapostavljen recept

Riblja čorba koja se brzo sprema, a ukus je fenomenalan

Objavljeno: 01.03.2024. 12:41h

Riblja čorba je jedno od omiljenih jela u Srbiji, a posebno joj "skoči popularnost" kada dođu dani posta.

S obzirom da Uskršnji post samo što nije počeo, nije na odmet da vidite ovaj recept za specijalitet. Kada se spremi kreće voda na usta, ukus je neverovatana. Nema boljeg izbora i gotova je dok kažete keks.

Ovo božanstveno posno jelo takođe je nepravedno zapostavljeno u ostatku godine jer je veoma hranljivo i savršen je dodatak svakoj trpezi.

Sastojci:

1 kg bele ribe (čvršće)

1 velika glavica crnog luka

3-4 čena belog luka

3 krompira

1 kocka od povrća za supu

1 srednja do velika šargarepa

2 kašike koncentrata paradajza

1 konzerva pelata

100 ml belog vina

so, biber, majčina dušica i origano po ukusu

maslinovo ulje po potrebi

voda po potrebi

Priprema:

U šerpi s debljim dnom zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, pa na njemu propržite sitno seckan crni luk, zatim i beli, a potom dodajte šargarepu iseckanu na sitne kolutove.

FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Potom prelijte pelatom i koncentratom paradajza, pa ubacite i krompir sečen na kockice i kocku za supu i zalijte vinom. Dodajte vodu po potrebi, da ogrezne i ostavite da se krčka oko 10 minuta.

Zatim pojačajte vatru, pa ubacite ribu sečenu na veće komade i kuvajte dok krompir ne bude gotov.

Ne zaboravite i da pred sam kraj dodate začine.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)