da li ste znali?
3 GREŠKE KOJE DOMAĆICE PRAVE, PA IM RIBA BUDE SUVA: Uskršnji post se bliži, ne ponavljajte iste stvari svake godine
Greške koje pravite tokom spramanja ribe za post, a da niste ni znali
Bliži nam se Uskršnji post, a u njegovo vreme je riba veoma često na trpezi. Pečena zadržava sokove i zdravija je od one pržene u tiganju, ali mnoge domaćice prave određene greške prilikom spremanja.
Ipak, ako je spremite kako treba imaćete odlično jelo koje ne zahteva preterani trud. A svima nama se desilo da nam riba bude suva.
Za to postoje 3 razloga, a u nastavku teksta pročitajte i koja.
1. Ignorisanje punjenja
Bilo bi super da ribu napunite povrćem, crnim lukom, svežim biljem, limunom, puterom... Ovo povećava njenu sočnost i poboljšava ukus.
2. Vreme kuvanja
Nemojte da preterujete sa pečenjem. Za ribu je potrebno 20-30 minuta i to ako imate oko 1-2 kg. Da je gotova ukuzuje to što se meso lako razdvaja od kosti.
3. Temperatura rerne
Ribu treba da pečete u zagrejanoj rerni. Ako se u isto vreme zagrevaju, svi sokovi će biti u plehu, a vreme pečenja će se produžiti.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!