Ilustarcija, Foto: PRINTSCREEN YOUTUBE/TASTE OF HOME

savet

OVAJ PRELIV SVAKOJ SEZONSKOJ SALATI DAJE VRHUNSKI UKUS: Ni obična koja je samo od PARADAJZA neće biti BEZUKUSNA

Ovo je fantastična tehnika koja rezultira savršeno začinjenim salatama

Objavljeno: 27.02.2024. 19:20h

Vinaigrette je francuski preliv za salatu tradicionalno se meša ručno u velikoj činiji za salatu. Nakon pripreme, listovi salate i ostali sastojci se dodaju u činiju i nežno prebacuju da se potpuno prekriju dresingom.

Ovo je fantastična tehnika koja rezultira savršeno začinjenim salatama, ali uvek možete napraviti duplu, trostruku ili četvorostruku količinu dresinga u staklenoj tegli i koristiti ga nekoliko dana.

Sastojci

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašika sitno seckane ljutike (opciono)
  • ½ kašičice dižon senfa
  • malo soli, po ukusu
  • malo bibera, po ukusu
foto: Printscreen/Youtube/ Marina's kitchen

Priprema

Pomešajte ulje, sirće, sitno seckanu ljutiku (ako koristite) i senf na dnu velike činije za salatu. Posolite i pobiberite po ukusu.

Dodajte u koju god salatu spremate i promešajte.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/D.R.)