recept
LAGANI KOLAČ OD KUKURUZNIH PAHULJICA KOJI MOŽETE JESTI I KAD STE N A DIJETI: Zdravo slatko uživanje koje svi vole
Lagani kolač od kukuruznih pahuljica pravi se za manje od sat vremena, a sastojci su jeftini
Lagani kolač od kukuruznih pahuljica je jednostavan porodični desert koji se pravi od jeftinih sastojaka. Možda ćete želeti da napravite i čizkejk brauni, brzi kolač sa kafom i čokoladom.
Kupite sirovo testo i razvucite ga a potom samo dodajte ostale bitne sastojke. Evo kako da napravite lagani kolač od kukuruznih pahuljica!
Sastojci:
320 g gotovog prhkog testa
obično brašno, za posuti
50 g putera
125 g meda
25 g svetlo braon mekog šećera
100 g kukuruznih pahuljica
125 g džema od jagoda ili malina
sladoled od vanile za serviranje
Recept za lagani kolač od kukuruznih pahuljica
Zagrejte rernu
Za lagani kolač od kukuruznih pahuljica zagrejte rernu na 180C. Odmotajte gotovo testo i nakratko ga razvucite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini dok ne bude dovoljno veliko da stane u pleh za torte. Oklagijom podignite testo preko pleha, a zatim pritisnite u uglove i stranice tako da višak testa visi preko oboda. Testo pecite 25 minuta u rerni. Nakon toga ga izvadite iz rerne.
Napravite preliv i umešajte kukuruzne pahuljice
Zagrejte puter, med i šećer u malom tiganju sa prstohvatom soli, često mešajući, dok se ne istopi i ne postane glatko. Umešajte kukuruzne pahuljice u mešavinu putera.
Popunite testo i pecite
Kašikom sipajte džem od malina u ispečeno testo, pa poravnajte površinu. Prebacite mešavinu kukuruznih pahuljica preko džema i lagano pritisnite dok ceo džem ne bude prekriven slojem smese. Vratite tortu u rernu i pecite još 5 minuta dok kukuruzne pahuljice ne postanu zlatne boje. Ostavite da se ohladi dok ne bude toplo pre nego što ga isečete i poslužite sa kuglom sladoleda. Uživajte u laganom kolaču od kukuruznih pahuljica.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!