Kremasta, preukusna, izdašna torta koja se ne peče, Foto: espreso/ youtube/ Lako je kuvati

recept

OVA TRADICIONALNA TORTA JE BILA KRUNA SVAKOG SLAVLJA U JUGI: Nema PEČENJA sprema se za MANJE OD 20 minuta (VIDEO)

Torta Beli anđeo zaslušno je zauzela mesto jedne od najboljih torti koje imamo.

Objavljeno: 20.02.2024. 11:46h

Torta beli anđeo je jedna od lepših koju ćete jesti. Sprema se vrlo lako i jednostavno da može svakom ispasti iz prve. Kremasta, preukusna, izdašna torta koja se ne peče.

Sastojci:

  • 1 pakovanje korice za rozen tortu
  • 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 1 litar mleka
  • 12 kasika sećera
  • 100g bele /najbolje mlečne/ čokolade
  • 100g pečenih mlevenih lešnika ili badema može i bez
  • 250g maslaca ili margarina
  • 150g sećera u prahu/100g ako želite manje slatku tortu
  • 200 ml mleka u prahu/100g ako želite manje slatku tortu
  • 500 gr šlag kreme sa ukuom slatke pavlake
  • 500ml hladne gazirane vode

Priprema:

Skuvati puding sa mlekom koje ste prethodno zašećerili. Dodati 100 g bele izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti smesu da se ohladi.

Kada se puding ohladi sjediniti ga sa puterom, margarinom i mlekom u prahu.

Preostalu čokoladu sitno iseckati. Sve to dobro promešati.

Zatim za drugi fil umutiti šlag sa hladnom vodom i dodati kiselu pavlaku, sve dobro lagano sjediniti.

Filovati:

Jednu koru premazati filom od pudinga, pa filom od šlaga, pa kora i sve tako dok ima materijala, poslednju koru premazati šlagom.

BONUS VIDEO:

(Espreso/ I.O.)