Foto: Printscreen/Youtube/Island Vibe Cooking

bruka kakav ukus!

NAJSOČNIJE KRMENADLE U SOSU OD 3 VRSTE LUKA ĆE VAS RASPAMETITI: Nema boljeg ni ukusnijeg ručka za celu porodicu

Ručak je jedan od najvažnijih obroka dana, a ako ste ljubitelj mesa, recept za krmenadle u aromatičnom sosu od 3 vrste luka će vas oduševiti

Objavljeno: 18.02.2024. 14:03h > 14:16h

Ovaj ukusan obrok je omiljen kod većine Srba i lako se priprema, a vreme koje vam je potrebno za pripremu je manje od sat vremena. Sočne krmenadle u ovoj divnoj kombinaciji lukova nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Za ovaj recept će vam biti potrebni sledeći sastojci:

  • 4 krmenadle
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 glavice crvenog luka
  • 2 mlada luka
  • 3 čena belog luka
  • Maslinovo ulje
  • So, biber, suvi začini po ukusu
  • 200ml pilećeg bujona
  • 100ml belog vina
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika meda (opciono)

Priprema:

Prvo, dobro začinite krmenadle solju, biberom i omiljenim suvim začinima. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite krmenadle sa svake strane dok ne dobiju lepu zlatno smeđu boju. Nakon što su pečene, izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.

foto: Printscreen/Youtube/Island Vibe Cooking

U istom tiganju dodajte iseckane crni, crveni i mladi luk, kao i sitno seckani beli luk. Dinstajte luk dok ne postane staklast i blago zlatno smeđ. Dodajte brašno i promešajte kako bi se napravila zaprška. Zatim polako sipajte pileći bujon i belo vino uz neprestano mešanje kako biste izbegli grudvice. Ako želite malo slatkastiju notu, dodajte i kašiku meda.

Kada sos počne da se zgusne, vratite krmenadle u tiganj i kuvajte ih u sosu još nekoliko minuta kako bi upile sve arome. Poslužite ih uz prilog po želji, poput krompira, pirinča ili povrća.

Ovaj recept je savršen za sve prilike - od običnog porodičnog ručka do gostovanja. Priprema je jednostavna, a rezultat je ukusan i zadovoljavajući obrok koji će vas oduševiti. Uživajte u sočnim krmenadlama u aromatičnom sosu od luka!

BONUS VIDEO

(Espreso/republika/M.Ognjenović/prenela T.M.)