Ljubavna torta u koju ćete se bukvalno zaljubiti, Foto: printscreen/ youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

recept

ZA DAN ZALJUBLJENIH JEDE SE SAMO OVA TORTA: Ako je SPREMITE svom muškarcu biće ZALJUBLJEN u vas cele godine (VIDEO)

Za Dan zaljubljenih ova torta je obavezna. Zove se ljubavna i glavni sastojak joj je..

Objavljeno: 14.02.2024. 09:49h

Danas je Dan zaljubljenih i odličan povod da ulepšate dan ovom poslasticom. Ljubavna torta, sočna i mirisna, oduševiće kako partnere tako i sve ukućane koji je probaju. Neka vam sutrašnji dan bude povod da uživate u svakom zalogaju spoja lešnika i neodoljivog fila.

Sastojci:

  • 150 grama krupno mlevenih lešnika + 50 za vrh torte
  • 5 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 4 kašike džema po izboru
  • 7 kašika brašna
  • 500 mililitara mleka + 5 kašika šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 250 grama margarina
  • 240 mililitara hladne gazirane vode
  • 120 grama šlag praha

Priprema:

Pronađite pleh dimenizija 20x30 cm stavite papir za pečenje i pospite mleveni lešnik, ali krupnije komade. Belanca odvojite od žumanaca i umitite ih sa prtohvatom soli. Postepeno dodajte pet kašika šećera dok mutite belanca. Dodajte postepeno i četiri kašike džema jednu po jednu. Sipajte dve kašike brašna i ponovo sve umutite. Oko sedam kašika fila rasporedite preko lešnika. Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada se biskvit ohladio okrenite ga naopačke.

Tortu nafilujte ovako, po želji dodati još nešto od dekoracijefoto: printscreen/ youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

U mleko (300 mililitara) dodajte pet kašika šećera i stavite da se kuva. U žumanca stavite dve kašike šećera i dva vanilin šećera i mutite mikserom. Postepeno dodajte 5 kašika brašna i 200 mililitara mleka. Sjedinjujte sve mikserom. Kada mleko krene da vri sklonite sa ringle i umešajte žumanca van ringle. Sipajte u "tankom mlazu" sve vreme mešajući. Vratite na ringlu da se fil kuva. Kuvajte na tihoj vatri sve dok ne postane strukture kao puding. Fil prebaciti u drugu posudu i ostaviti da se ohladi, ali mora biti prekriveno providnom folijom.

Umutite margarin sobne temperature, a postepeno dodajte fil i mutite. Ceo dobijen fil rasporedite preko zapečenih lešnika, odnosno preko kore. Poravnati. Pospite mlevenim lešnikom, oko 50 grama. Umutite šlag krem sa kiselom vodom. Stavite na vrh torte i uživajte u ovoj poslastici!

Prijatno!

BONUS VIDEO:

(Espreso/ Srećna Republika/ Prenela I.O.)