Paprikaš sa šampinjonim zlata vredan., Foto: Jelajelena Petrović

recept

BAKA NAM OTKRIVA RECEPT ZA PAPRIKAŠ SA ŠAMPINJONIMA ZLATA VREDAN: Toplo jelo VRHUNSKOG UKUSA, prijaće vam (VIDEO)

Paprikaš od šampinjona vrhunsko jelo koje će vam tako prijati. Poslužiti uz krišku prepečenog hleba.

Objavljeno: 14.02.2024. 09:27h

Paprikaš je tradicionalno jelo koje se sprema sa krompirom. Varijacije su raznorazne te se najčešće ubacuje piletina ili šampinjoni. Pred vama je recept sa šampinjonima koji će vas zasigurno oboriti sa nogu.

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka.
  • 300 gr šargarepe
  • 500 gr mladih šampinjona
  • 3 veća krompira
  • 3 krompira
  • 1 kašika ajvara
  • 50 ml kuvanog paradajza
  • ulje
  • 1 veća kašika brašna po želji

začini: aleva paprika, lovorov list, biber, so, ljuta paprika, peršunov list, origano suvi začin

Priprema:

Na ulju ispržiti seckan luk šargarepu na kolutove, a kasnije i šampinjone na listiće.

Dodati malo aleve paprike, lovorov list, biber origano i suvi začin. Sipati vode da prokuva. Kuvati 50 minuta. Ako ima tečnosti dosta dodati kašiku umućenog brašna. Ako imate premalo vode slobodno dolijte još.

Ja nisam bilo je sasvim dovoljno. Dodati 1 kašiku ajvara i kuvan paradajz Ostaviti minut dva pa ubaciti seckan peršun i isključiti ringlu.

FOTO: Jelajelena Petrović
FOTO: Jelajelena Petrović
FOTO: Jelejelena Petrović

Uživajte u ovom savršenom paprikašu, prijatno!

BONUS VIDEO:

(Espreso/ I.O.)