Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

OBAVEZNO PROBAJTE

CAKA ISKUSNE DOMAĆICE ZA NAJBRŽE KUVANJE PASULJA: U vodu dodajte ovaj neobičan sastojak i biće gotov za 50 minuta

Jedno od omiljenih jela na srpskoj trpezi je pasulj

Objavljeno: 12.02.2024. 06:20h

Ali sve domaćice znaju da su potrebni sati da bi se skuvao. Ipak, iskusni kuvari su otkrili kako da se skrati vreme kuvanja pasulja, a ukus će biti savršen i ukućani oduševljeni. Postoje dva sastojka koja možete dodati da biste omiljeno jelo brzo skuvali, a vi odaberite onaj koji vam više odgovara ili koji trenutno imate u kući.

Soda bikarbona

U prvu vodu u kojoj se kuva pasulj dodajte jednu kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, pa vodu prospite i dodajte malo ulja. Dobro promešajte, kako biste bili sigurni da je ulje raspoređeno po svim zrnima pasulja.Soda bikarbona će sprečiti i stvaranje gasova koje pasulj izaziva.

foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Rakija

U ovom slučaju sipajte 4 dela hladne vode i 1 deo pasulja. Recimo, na 1 kg pasulja sipajte 4 litra vode. U šerpu odmah sipajte i 50 ml rakije i ostavite da prokuva. Zatim snizite temperaturu ringle i krčkajte pasulj oko 50 minuta. Za to vreme će omekšati.

(Espreso/Najzena/Vesna Vukadinović/prenela T.M.)