Boranija na baka Jelin način, Foto: Jelajelena Petrović

recept

POSNI RECEPT ZA BORANIJU: Sveža ili ne, ako je PRIPREMITE na ovaj način JEŠĆE JE i oni što je ne vole (VIDEO)

Predlog za posne dane svima omiljena, svi je volimo, može sveža ili smrznuta -BORANIJA

Objavljeno: 18.01.2024. 10:07h

Stari recept baka Jele za tradicionalnu pripremu boranije će vas oduševiti. Lako i brzo se priprema, a ukus je zagarantovan. Nema šanse da vam se ne svidi.

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 paprika iz zamrzivača ili sveža
  • 2 krompira
  • suvi začin
  • lovorov list
  • crvena paprika
  • 50 ml. paradajz iz flaše
  • 2 čena belog luka
  • peršunov list ulje
  • 1 kašičica kukuruznog skroba

Priprema:

Luk i papriku iseckati na sitno i dodati šargarepu na kolutove. Dodati malo vode i dinstati nekoliko minuta. Dodati kesu boranije i krompir na kockice.

Laka i brza priprema boranijefoto: Jelajelena Petrović

Dodati još vode i kuvati u malo vode 30 minuta da boranija omekne. Izmešati 1/2 kašičice ml paprike i 1 kašičicu kukuruznog skroba ili gustina.

Ručak spreman za manje od pola satafoto: Jelajelena Petrović

Dodati 50 ml paradajza ml iz flaše. Dodati 1 punu kašičicu suvog začin seckan beli luk i sve izjednačiti. Poklopiti da tiho kuva još 2-3 minuta.

Ovako izgleda bakin današnji ručakfoto: Jelajelena Petrović

Boranija mora da bude sa malo tečnosti Na kraju staviti seckan peršun poklopiti i isključiti.

Uživajte u sjajnom ukusu. Prijatno!

BONUS VIDEO:

(Espreso/ I.O.)