Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

uuh, kakav ukus!

SOČNA SVINJETINA IZ RERNE NAJBOLJA ZA SLAVSKU TRPEZU: Ručak za manje od 2000 dinara zasitiće sve goste - (RECEPT)

Za manje od 2.000 dinara napravite pečeno svinjsko meso koje se služi sa aromatičnim paradajz sosom

Objavljeno: 14.01.2024. 13:37h

Ako želite da napravite ukusan ručak ili za slavu da spremite malo drugačije svinjsko meso, naš predlog je ovaj recept. Ovo meso je odlično kao glavno jelo za slavu, a kako se približava Sveti Jovan, ovako pripremljeno meso je savršen predlog.

Sastojci:

  • 1,8 kg svinjskog vrata
  • 1 kašika ljutog sosa
  • 1 kašika kečapa
  • 100 ml soja sosa
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike sirćeta
  • 6 čenova belog luka

Za sos:

  • 450 ml paradajz sosa
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • 1/2 kašičice mlevenog bosiljka
  • 1/3 kašičice tucane paprike
  • 1 kašika sirćeta
  • 3 čena belog luka
  • 1/2 crnog luka
  • 1 veza mirođije
  • 1 veza peršuna

Recept za pečeno svinjsko meso:

Korak 1

Napravite marinadu

U posudi pomešajte ljuti sos, kečap, sojin sos, ulje, sirće i mleveni beli luk. Sve dobro sjedinite.

Korak 2

Pripremite meso

Svinjsko meso isecite na krupne kocke, pa poređajte u šerpu. Prelijte marinadom i dobro promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Poklopite i marinirajte celu noć u frižideru.

BONUS VIDEO

(Espreso/stvarukusa/prenela T.M.)