Kačkavalj - nezaoblilazni sastojak svakog sendviča, Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

neverica

SRBI STAVLJAJU OVU NAMIRNICU U SENDVIČ SVOG DETETA, A NE ZNAJU DA JE OPASNA: Pretrnućete zbog onog što radi ŽELUCU

Nutricionistkinja Julijana podelila je video u kome je pokazala koliko su zapravo opasne namernice koje jedemo svaki dan

Objavljeno: 11.01.2024. 10:24h

Često govorimo o zdravoj ishrani, ali mnoge namirnice koje koristimo ni ne znamo koliko su zapravo zdrave, odnosno štetne. Zato je nutricionistkinja Julijana podelila video u kome je pokazala koliko su zapravo opasne namirnice koje se koriste u svakodnevnoj ishrani.

Reč je o punomasnom i topljenom siru, koji je jedan od omiljenih dodataka mališana.

- Jedno parče ovog punomasnog sira sa 45% masti u vašem želucu se vari 8,9, 10 i više sati. Zašto je to tako? - Pogledajte. Zamislite kako je vašim digestivnim enzimima za varenje ovoga. Guma teško gori, zar ne?

Topljeni sir, uvek je u užini vaše dece. Setite se ovoga kada sledeći put budete pravili sendviče vašem detetu, rekla je Julijana u videu.

Dakle, reč je o hrani koja je izuzetno teška i nezdrava i za koju bismo trebali da imamo crvenu lampicu svaki put kada posegnemo za njom.

BONUS VIDEO:

(Espreso/Žena/Iris Krdžić/Prenela I.O.)