Krofne, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

UUH, KAKve su!

NAJBRŽI RECEPT ZA OMILJENE MINI KROFNICE GOTOVE ZA 2 MINUTA: Ništa bolje niste probali, caka je u 1 SUPER sastojku

Svi obožavaju ovo prženo testo, a nema boljeg perioda za pravljenje od zimskog kada smo svi ušuškani u svojim domovima

Objavljeno: 09.01.2024. 17:31h

Mirisne, sočne, male krofnice svi obožavamo - fin i slastan zalogaj koji može da se jede i u slatkoj i u slanoj varijanti, a posebno su popularne u ovim zimskim, hladnim danima kada smo često kod kuće.

Zato vam donosimo najbrži i najjednostavniji recept za mini krofnice, prave se super brzo i jednostavno i što je najvažnije - testo se ne mesi! Tajna je u dodatku jogurta i tek mrvice rakije!

Potrebni sastojci:

200 grama brašna

jedno veće jaje

180 ml do 200 ml jogurta

kesica vanilinog šećera

prstohvat soli

kašičica rakije

2 kašičice praška za pecivo

ulje

Priprema:

1. Jaja, vanilin šećer i so umutite žicom u jednoj posudi, u drugoj jogurt i rakiju.

2. Smesi sa jogurtom dodajte brašno i prašak za pecivo, dobro promešajte, pa dodajte smesi sa jajima. Sve mešajte dok ne dobijete kompaktno testo.

3. Dublju šerpu napunite uljem, ali imajte na umu da krofnice treba da pliavaju u ulju, a ne da dodiruju dno posude. Ulje zagrevajte na srednjoj temperaturi, jer ako se krofnice prže na visokoj temperaturi neće biti prhke.

4. Uz pomoć dve kašike oblikujte loptice i spuštajte ih u zagrejano ulje. Vodite računa da šerpa ne bude pretrpana, a potrebno im je svega par minuta dok ne budu gotove i ne poprime zlatno-braon boju.

5. Služite ih posute prah-šećerom, karamel prelivom, uz marmeladu ili čokoladni krem.

BONUS VIDEO

(Espreso/zenablic/Stefana Pavlović/prenela T.M.)