PIHTIJE TRADICIONALNI SRPSKI RECEPT BEZ ŽELATINA: Dodajte samo jedan SASTOJAK i vaši gosti će se RASPAMETITI (FOTO)
Pihtije su tradicionalni srpski delikates, Foto: printscreen/youtube/Olgas Küche

njami

PIHTIJE TRADICIONALNI SRPSKI RECEPT BEZ ŽELATINA: Dodajte samo jedan SASTOJAK i vaši gosti će se RASPAMETITI (FOTO)

Približava se slava Sveti Jovan, pa možete za predjelo da poslužite pihtije sa goveđim mesom. Savršenog su ukusa

Objavljeno:

Pihtije su tradicionalni srpski delikates, a osnovna namirnica je bujon, želatin i u zavisnosti od toga da li je post, meso ili riba. Pihtije možda izgledom nisu primamljive, ali su savršenog ukusa, a mi vam donosimo najbolji recept. Napravite pihtije sa goveđim mesom i bez želatina, a možete da ih služite i kao predjelo za slavu.

Sastojci:

  • 3 kg goveđe kolenice
  • 1,5 kašika soli
  • 3 lovorova lista
  • par zrna bibera
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 13-15 čenova belog luka
  • 4 jajeta
  • nar

Recept za pihtije sa goveđim mesom:

Priprema goveđe pihtije savršenog ukusa
Priprema goveđe pihtije savršenog ukusafoto: printscreen/youtube/Olgas Küche

Pripremite i skuvajte meso

Lepo operite goveđe meso, pa stavite u šerpu i kuvajte. Kada krene da ključa, skinite penu i poklopite. Kuvajte na niskoj temperaturi još nekih 3-4 sata. Posle 2,5 sata dodajte so, zrna bibera i lovorov list. Zatim dodajte ceo crni luk i šargarepu, koje ste prethodno očistili. Na novu čistu šerpu stavite sito, pa gazu i procedite supu.

Pripremite sastojke

Kada se meso ohladi, odvojite masnoću i iseckajte sitno. Dodajte i mleveni beli luk, pa sipajte i 150 ml bujona (ona supa koju ste procedili). Sve lepo promešajte. Ljuštilicom isecite šargarepu na tanke trake, pa svaku urolajte.

Napravite pihtiju

U vatrostalnu posudu sipajte još 150 ml bujona, pa na sredinu poređajte urolano šargarepu. Poređajte je uspravno i oko nje stavite listove peršuna. Zatim oko peršuna poređajte kuvana jaja isečena na pola, a po ivici pospite seme nara. Stavite u frižider/zamrzivač dok se potpuno ne stegne. Zatim sipajte još 250 ml supe, pa poređajte seckano meso. Opet sipajte bujon i stavite u frižider preko noći da se stegne.

Kliknite ovde da pročitate tradicionalni recept za pihtije.

BONUS VIDEO:

01:24

KOJI DELOVI PUTA SU KRITIČNI ZA VOŽNJU ZBOG MRAZA? Iz AMSS-a savetuju građane: Na ovom prevoju posebno obratite pažnju

(Espreso/Stvarukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.