Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Simple Meal Prep.

savet

OMEKŠAJTE MESO UZ 1 SASTOJAK IZ KUHINJE: Prosto je, a domaćice često GREŠE kada ga spremaju

Evo kako da omešate mesp rilikom spremanja

Objavljeno: 07.01.2024. 11:46h

Samo na ovaj način treba da se koristi soda bikarbona za mekše meso!

Soda bikarbona je možda najkorisnije i najjeftinije sredstvo za raznorazne kućne probleme. Satvaljamo u u domaća sredstva za čišćenje, njom tretiramo gljivice na stopalima, izbeljujemo zube, a koristimo je i za kuvanje.

Mnoge domaćice koriste sodu bikarbonu da omekašaju i ubrzaju pripremu namirnica kao što su pasulj i meso, ali to nije sve. Ovaj trik su zapravo koristile naše bake, jer se ispostavilo da soda savršeno oslobađa meso od neprijatnih mirisa (tipičnih, na primer, za jagnjetinu), a takođe neutrališe kiselinu sadržanu u mišićnim vlaknima, zbog čega je meso tako neverovatno nežno.

foto: Afis / Digifoodstock / Profimedia

Kako pravilno koristiti sodu bikarbonu u kuvanju?

Ali, ne znaju sve domaćice kako je najbolje da se koristi soda u pripremi mesa. Meso treba da se iseče na komade, bilo za šnicle ili manje komade za neko varivo. Važno je da debljina komada bude najmanje 1,5-2 cm. Zatim, meso se pospe sodom, ravnomerno se rasporedi po svakom komadu i sa svih strana. Nakon toga stavite ga u frižider na najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.

Pre pečenja, meso dobro isprati od sode i prosušiti papirnim ubrusom.Posle toga možete da pripremate meso na bilo koji način.

Nemojte da brnete da će meso poprimiti neprijatan ukus sode. Kombinovani začini i aroma mesa će se fino izmešati i neće se osetit ukus nikarbone.

Bonus video:

(Espreso/Mondo/Prenosi M.M.)