OVAJ KOLAČ SA SUVIM VOĆEM MNOGE SRPKINJE SLUŽE POSLE ČESNICE: Brzo se pravi, a NIJE težak za VARENJE
Ilustracija, Foto: Jelajelena Petrovic

preukusno

OVAJ KOLAČ SA SUVIM VOĆEM MNOGE SRPKINJE SLUŽE POSLE ČESNICE: Brzo se pravi, a NIJE težak za VARENJE

Evo kako da napravite slatki kolač za današnji ručak

Objavljeno: 11:20h

Recept za ovaj kolač je vrlo jednostavan, svaka domaćica ga može napraviti!

Potrebno je:

  • 100 ml mleka
  • 1 jaje
  • 15 gr kvasca 1 kašika šećera
  • 50 gr maslaca ili margarina
  • malo ulja
  • 350 - 400 gr brasna
  • korica limuna
  • malo soli
  • muskatni oračić
  • 100 gr suvog grožđa
  • 5o gr suvih kajsuja
  • 50 gr suvih smokava
  • 50 gr suvih jagoda
  • 50 gr seckanih oraha
  • 50 gr suvih šljiva

Priprema:

Razmutiti kvasac u malo vode dodasti šećer.

Kolač
foto: Jelajelena Petrovic

Kad nadođe sipati u vanglu dodati jaje, mleko, ulje, seckan maslac, koricu limuna, muskatni oračić, brašno so, a zatim suvo voće sečeno na kockice.

Kolač
foto: Jelajelena Petrovic

Zamesiti testo pa ga pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na sto, posuti malo brašnom, malo ga razvući pa uviti u rolnicu i staviti u pleh. Odmoriti 20 minuta premazati žumancetom i peći 45 minuta na 200C.

Kolač
foto: Jelajelena Petrovic

Posuti prah šećerom. Ohladjenu seći i služiti posle ručka.

Prijatno!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.