Prebranac, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

recept

PRE STAVLJANJA PREBRANCA U RERNU OBAVEZNO MORATE DA URADITE 1 STVAR: Samo tako će ispasti NAJBOLJI ZA BADNJI DAN

Ovoga puta pasulj kuvati dok skoro ne bude kuvan, dok ne omekša

Objavljeno: 05.01.2024. 20:07h > 20:36h

Prebranac. Ukus koji se dugo pamti.

Sastojci:

Pasulj beli 600 g

Meso 300 g

Vegeta 1 kašika

foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

crni luk 3 glavice

Ulje 100 ml

voda pola čaše

So 1 kašičica

Crvena mlevena paprika 2 kašike

Kako pripremiti:

Pasulj sipati u šerpu. U serpu sipati vode toliko da prelije pasulj pa kuvati dok ne proključa. Kada proključa procediti pasulj a ta prva voda se uvek prospe. Zatim pasulj u drugu čistu šerpu sipati isto toliko sipati vode i dodati 1 kašiku vegete. Ovoga puta pasulj kuvati dok skoro ne bude kuvan, dok ne omekša.

U drugu posudu dodati iseckan na sitno 3 glavice crnog luka,kašičicu soli ulje i pola čaše vode. Dinstati tako dok voda ne ispari. Kada voda ispari smanjiti vatru, dodati dve kašike crvene mlevene paprike i tako još malo luk pržiti na laganoj vatri. Rernu zagrejati na 200 stepeni.

Kada se pasulj skuvao, procediti ga ali tako da ostane ona voda u kojoj se kuvao. U taj pasulj dodati luk sa crvenom mlevenom paprikom koji se prethodno na ringli pržio i čašu vode u kojoj se pasulj kuvao. To sve izmešati.

Bonus video:

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)