Pogača, Foto: Bakina kuhinja

tajna je u ovome

BAKA JELA PODELILA NJEN TAJNI RECEPT ZA SVEČANU POGAČU: Mekana kao PAMUK, topiće se u ustima

Posuti susamom i peći na 200 stepeni 50 minuta. Predobra!

Objavljeno: 21.12.2023. 09:16h

Pravim je kad se žurim, a treba da bude svečana. Mekana kao morska pena - kroasan pogača.

Potrebno je:

30 gr kvasca svežeg

1 kašicica šećera

foto: Bakina kuhinja

50 ml ulja

200 ml jogurta

100 ml mleka

2 jaja

1 žumance

700 gr brasna

soli

mala kockica maslaca

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Izmrviti kvasac dodati mlaku vodu malo i šećer i ostaviti da nadodje. U vasnglu izmutiti jaja, dodati kvasac, ulje, mleko, jogurt brašno i so . Zamesiti glatko testo i ostaviti 30 minuta na toplom. Razviti na pobrašnjivom stolu i ostaviti manji deo ostali deo veći razviti u okruglo premazati tanko maslacom i seći na trouglove 16 trouglova. Svaki uviti u kiflicu tako da jedna strana bude ravna,

Pleh obložiti pek papirom pa kifle obložiti u krug tepsije tako da ravni deo dodje do ivice. Na sredinu staviti krug i ukrstiti ga trakama ili mrežicom pomoću valjka.

Ostaviti pokrivenu da odmara 15 minuta pa premazati žumancetom i malo mleka. Posuti susamom i peći na 200 stepeni 50 minuta. Predobra!

Bonus video:

(Espreso)