Belo meso u sosu, Foto: PRINTSCREEN/YT/ MEAT RECIPES

recept

OVAKO BELO MESO DO SADA NISTE SPREMALI: Pliva u SOČNOM UMAKU i začinima, lizaćete tanjir koliko je UKUSNO

Belo meso možete da pripremite na milion načina, a ovo je jedan od najboljih recepata. Lako je, a ukus fantastičan

Objavljeno: 12.12.2023. 17:59h

Kada za ručak imate belo meso i krompir, ne postoji osoba koja će odbiti. Belo meso spada u suvo, pa je bitno kako ćete ga pripremiti, a najbolji način za to je pohovanje ili krčkanje u nekom sosu. Danas vam donosimo recept za pikantnu piletinu u aromatičnom sosu od bujona i balzamika. Priprema je jednostavna, a meso neverovatno sočno.

Sastojci:

1 pileći file

2 kašike brašna

foto: Printscreen YouTube/Mama Boi's Kitchen

2 jajeta

30 g parmezana

1/2 veze peršuna

1 ljuta paprika

maslinovo ulje

30 g putera

Za sos:

250 ml bujona

1 kašičica balzamika

1 čen belog luka

1 grančica majčine dušice

sok od limuna

1/2 peršuna

30 g putera

Recept za pikantno belo meso u sosu:

U posudi razbijte jaja, pa posolite, pobiberite, dodajte seckani peršun, parmezan i sitno seckanu ljutu papriku. Sve dobro umutite. Belo meso zasecite po dužini i otvorite (da napravite oblik leptira), pa pokrijte providnom folijom i izlupajte tučkom za meso. Uvaljajte u brašno, pa u pikantnu smesu sa ljutom papričicom.

U tiganj sipajte maslinovo ulje i istopite puter, pa ispržite meso. Izvadite belo meso i u isti tiganj sipajte bujon. Kada krene da ključa dodajte balzamiko, mleveni beli luk, seckanu majčinu dušicu, sok od limuna, seckani peršun i puter. Mešajte dok se puter ne otopi, pa vratite belo meso. Prelijte sosom i krčkajte još 2 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)