Posna slana torta sa rozen korama, Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

bolja od mrsne

POSNA SLANA TORTA SA ROZEN KORAMA KOJA SE SPREMA ZA SVETOG NIKOLU: Ima čak 3 fila - najbolja za predjelo

Posna slana torta sa rozen korama koja se sprema za svetog Nikolu je najbolja za predjelo, a ima čak i tri fila

Objavljeno: 10.12.2023. 13:15h

Bliži se Sveti Nikola, a dosta Srba slavi tu slavu.

Jedna je od najvećih i za vreme Božičnog posta je.

Kako bi svoje goste očarali slavskom trpzezom, osim kremaste posne ruske salate, napravite im i posnu slanu tortu sa rozen korama.

Ona se pravi za Nikoljdan, ukusna je, a ima čak i tri nadeva.

Posni krem sirfoto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Ovo su sastojci i recept:

peršun

1 pakovanje kora za rozen tortu

200 g posne kisele pavlake

150 g biljnog tvrdog sira

Pečurkefoto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

300 g posnog krem sira

300 g pečuraka

200 g spanaća

Prvi fil preko rozen korafoto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Sledi priprema:

Umutite krem sir i pavlaku, pa podelite na 3 jedanka dela, plus odvojite malo smese u jednu posudu i ostavite sa strane (služi za poslednji sloj).

Drugi fil preko rozen korafoto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

U jedan dodajte rendani sir, u drugi deo iseckane pečurke koje ste propržili i u treći deo dodajte spanać koji ste obarili, procedili i iseckali.

Kore isecite u obliku kruga, a možete da ih filujete i kao pravougaonik.

Treći fil preko rozen korafoto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Prva kora, pa fil sa sirom, poređajte malo paradajza koji ste isekli na kolutove.

Zatim druga kora, pa fil sa spanaćem, malo paradajza, a onda treća kora i fil sa pečurkama.

Posna slana torta sa rozen koramafoto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Ređajte dok ne utrošite sve, a poslednju koru premažite samo krem sirom i pavlakom. Pospite seckanim peršunom.

Posna slana torta sa rozen korama je gotova, a sigurno ćete uživati u njoj.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)