Najbolji recept za neodoljivi slatkiš turska princeza, Foto: Profimedia

preslatko

NEODOLJIVI SLATKIŠ STARIH TURKINJA U KOJI NE IDE ŠEĆER: Za "princezu" ne morate da palite rernu, jede se i 7. dana

Ukoliko želite da sebi i svojim najmilijima ulepšate dan, turska princeza kao je stvorena za vas

Objavljeno: 30.11.2023. 12:55h > 12:57h

Za mnoge nema većeg zadovoljstva od uživanja u spremanju i konzumiranju ukusnih specijaliteta, još ako se prave brzo i bez paljenja rerne, to je pun pogodak.

Jedan takav nam dolazi iz stare turske kuhinje - radi se o slatkišu po imenu turska princeza.

Ako ste u žurbi (a i ako niste), ovo je idealno rešenje za vas, zaista nije potrebno puno truda.

Recept za slatkiš turska princezafoto: Printscreen/youtube/How2BakeItbyMarkoStrižak

Odlična stvar je što može da vam po traje i do sedam dana, ukoliko uspete da mu odolite.

Sastojci:

pakovanje tosta

2x100 grama šlag krema

1 čaša mleka

1 šaka suvih kajsija

1 čaša lešnika

1 šaka suvog grožđa

1 šaka badema

puter za podmazivanje

Priprema

Umutite šlag s mlekom i ostavite da odstoji u frižideru pola sata. Potom isecakajte i suvo grožđe, a lešnik i bademe usitnite u blenderu, ali ne previše. Sve to dodajte u ohlađen šlag.

Tostiran hleb izlomite na veće komade, pa i njega umutite u šlag, promešajte, pa dodajte prethodnu smesu.

Recept za slatkiš turska princezafoto: Espreso

Sve prebacite u kalup prethodno premazan puterom, pa poravnajte i stavite u frižider na najmanje 3-4 sata.

Potom izvadite kolač, preklopite kalup tacnom i okrenite tako da kolač prebacite na tacnu.

Potopite kajsije da odstoje u vrućoj vodi 15 minuta, pa ih prosušite papirnim ubrusom i iseckajte što sitnije. Ukrasite kolač kajsijama.

A ukoliko vam je ipak do nešto slanijeg užitka, uživajte i starom turskom receptu za kiflice.

Bonus video:

(Espreso/Glossy)