Rebarca, Foto: Printscreen/Youtube/KuhinjaValentinaMaskovic

recept

DOMAĆICE, NAPRAVITE SVINJSKA REBARCA IZ RERNE OD KOJIH KREĆE VODA NA USTA: Tajna je da uradite OVO PRE PEČENJA

Za najmekša i najsočnija rebarca dovoljno je da uradite jednu jednostavnu stvar pre ubacivanja u rernu

Objavljeno: 16.11.2023. 21:29h

Svinjska rebarca jedan su od omiljenih gurmanluka. Predlažemo jedan sjajan recept sa kojim će vam meso uvek biti sočno i neodoljivo. Tajna je samo u jednom jednostavnom koraku - dodavanju vode.

Na pleh se stavlja rešetka, a na rešetku svinjska rebarca. Potom se pleh puni vodom i tako peče u rerni. Najsočnija svinjska rebarca koja ćete jesti!

Sočna rebarca iz rernefoto: Printscreen/Youtube/soskuhinja

Sastojci:

2200 g svinjskih rebarca

1 kašika soli

Za marinadu:

2 kašike putera

1 kašika soli

2 kašičice bibera

prstohvat kajenske paprike u prahu

Recept za najbolja svinjska rebarca iz rerne:

Rebarcafoto: Printscreen/Youtube/KuhinjaValentinaMaskovic

Utrljajte so u svinsjka rebarca, a potom komad aluminijumske folije umotajte u slovo "S" stavite na pleh, pa na njega položite meso. Na taj načn omogućićete da vazduh struji kroz celo meso. Stavite u frižider na 24-48 sati. Potom izvadite svinjska rebarca i ostavite nekoliko sati na sobnoj temperaturi. Stavite rešetku na pleh, a onda položite na nju meso.

U manjoj posudi pomešajte puter, so (1 kašika), biber, kajensku papriku u prahu, pa utrljajte mešavinu u svinjska rebarca. Pospite ostatkom soli, pa ispod rešetke, dodajte vodu. Pecite u prethodno zagejanoj rerni na 150°C oko 1 sat i 20 minuta. Izvadite iz rerne, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite tako da odstoji 20 minuta pre serviranja. Preporučujemo i"3-2-1" metod za najmekša svinjska rebarca iz rerne.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)